Eğitim Sitesi

Antika Nedir? Antika Hakkında Kısaca Bilgi

Antika Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Antika:

1900 yıllından önce imal edilmiş olan mobilya, sanat ve dekorasyon objeleri.

 

Tarih Terimi Olarak Antika:

Eski çağlardan kalma eser veya tarihî değeri olan eski eşya.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Gerdirme Perde: Sağlı sollu iki aparat yardımıyla bir çelik telin gerdirilmesi ve bu tel üzerinde kumaş perdenin halkalar yardımıyla hareket etmesiyle şekillenen bir uygulamadır. Genellikle hafif ve ince kumaşlar seçilir. Kumaşa istenilen pileler dikilebilir. Tavanla açılan hareketli camlar arasında az mesafe olan yerlerde kullanılabilir.

    Duvar Tipi Lavabo Bataryası: Lavabo üstüne, duvara montaj edilen bataryalardır. Montaj sonunda bataryanın hemen tamamı görünür. Bağlantı ağzı eksenleri yerden 1100 mm yükseklikte monte edilir. Lavabo yerden 800-850 mm yüksekliğe montaj edildiğine göre lavaboyla arasında 100-150 mm boşluk vardır. Ankastre bataryaya göre lavaboyla arasında yeterli boşluk olduğu için el, yüz yıkamanın yanında küçük hacimli kaplara su doldurma işlerinde de kullanılabilir.

    Aderans: Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan,ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

    Sallanan Koltuk: Altındaki kızak biçimindeki ayaklar sayesinde öne-arkaya salınım yapan, yapımında genellikle bambu gibi hafif malzemelerin kullanıldığı, kolluklu koltuk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü