Eğitim Sitesi

Aderans Nedir? Aderans Hakkında Kısaca Bilgi

Aderans Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Aderans:

Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan,ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

 

İnşaat Terimi Olarak Aderans:

Bir boya özelliğidir. Kuru film tabakasının yüzeyler üzerinde kabarmadan, ince tabakalar halinde kalkmadan veya çatlamadan durma kabiliyetidir.

 

    Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri

    Balza: Mantar kadar yumuşak ağaç. Maket yapımında tahtası kullanılır.

    Sütun: Ahşap ve kagir binalarda taşıyıcı eleman olarak kullanılan dikey yapı elemanlarına denir.

    Damlalık: 1. Bulaşık teknesinin yanına konulan yıkanmış kapkacağın sularını tekneye akıtan oluklu bölüm. 2. Bir yapıda çörtenleri damlalık ve dam oluklarını taşıyan yan duvar. 3. Denizlik ucuna kadar gelip buradan aşağıya damlayan suların bina duvarı yüzeyine damlamaması için, duvarın 4-5 cm dışına, denizliğin alt yüzeyine yapılan 2-3 mm derinlikli girinti.

    Cam: 1- Soda ve potas katılmış silisli kumun ateşte eritilmesiyle yapılan sert, saydam ve çabuk kırılır cisim. Yapıları tabi olarak aydınlatmak amacıyla yapılan kapı, pencere vb. elemanlara monte edilen ışığı geçiren saydam malzeme. 2- Soda ve potas katılmış silisli kumun ateşte ergitilmesiyle yapılan sert, çoğu saydam ve kırılgan gereç, sırça. 3- Bu maddeden yapılıp her çeşit açmalara takılan levha halindeki gereç, pencere camı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Yapı-Dekorasyon Terimleri Sözlüğü