Eğitim Sitesi

4K Çözünürlük Nedir? 4K Çözünürlük Hakkında Kısaca Bilgi

4K Çözünürlük Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak 4K Çözünürlük:

Full HD çözünürlüğü 4′e katlayacak olan yüksek çözünürlük oranıdır. 4K TV’lerden faydalanabilmemiz için tabi ki 4K içeriğinin yaygınlaşması (ve tabi ki fiyatlarının da kabul edilebilir seviyeye düşmesi) gerekecek. Ultra High Definition olarak adlandırılan bu çözünürlük 2016 x 3840 piksellik yoğunluğu ifade eder. Ultra High Definition çözünürlük sonrasında 8k lık oranlara da geçecektir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    GSM: Global System for Mobile Communications (Mobil İletişim İçin Global Sistem), dünya genelinde mobil iletişim için en yaygın kullanılan teknoloji standardıdır ve abonelerin dünyanın çoğu yerinde telefonlarını kullanmalarına imkan verir.

    SMS: Short Message Service (Kısa Mesaj Servisi) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların telefonu ile kısa metin mesajları yazmasını ve göndermesini sağlar. 160 karakter uzunluğunda mesajlar cep telefonları arasında alınıp, gönderilebilir.

    Sohbet: Süreğen bir iletişim aracılığıyla kullanıcıların diğer kişilerle sesli olarak iletişim kurmasını sağlayan bir cep telefonu özelliği.

    Streaming Media: Internet üzerinden videonun sıkıştırılarak gönderilmesini ve ulaştığı noktada kullanıcılar tarafından seyredilmesini sağlayan ortam.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü