Eğitim Sitesi

Zulüm Nedir? Zulüm Hakkında Kısaca Bilgi

Zulüm Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Zulüm:

Güçlü bir kimsenin yasaya veya vicdana aykırı olarak başkasını uğrattığı kötü durum, acımasızlık, haksızlık, eziyet.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Zulüm:

Güçlü bir kimsenin yasaya veya vicdana aykırı olarak başkasını uğrattığı kötü durum, acımasızlık, haksızlık, eziyet.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Zulüm:

Güçlü bir insanın yasaya veya vicdana aykırı olarak başkasını uğrattığı kötü durum, kaygı, acımasızlık, haksızlık, cefa.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Politika: Devlet işlerini düzenleme ve yürütme sanatı.

    Nüfus Yoğunluğu: Bir yerde kilometre kareye düşen insan sayısıdır. Belli bir alanda yaşayan nüfusun, o alana oranıdır. Ülkenin genişliği ve toplam nüfus hakkında bilgi verir. Kişi/km2 olarak gösterilir. Nüfus yoğunluğunu bulmak için; Nüfus Yoğunluğu = Toplam İnsan Sayısı / Yüzölçümü - Osmanlı Devletinde ilk nüfus sayımını II. Mahmut Yaptırmıştır (1831). Amacı askere alınacak erkek sayısını tespit ve vergi toplanacak kişileri belirlemekti. - Türkiye Cumhuriyetinde ilk nüfus sayımı 1927 yılında yapıldı. İkinci olarak 1935 yılında yapıldı. Bundan sonra 1990 yılına kadar 5 yılda bir nüfus sayımı yapıldı. 1990'dan sonra 10 yılda yapılması kararlaştırıldı. - Ülkemizde nüfus sayımını TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) yapar. TÜİK'in eski adı DİE'dir (Devlet İstatistik Enstitüsü ) . — Genel nüfus sayımları yurdumuzda bulunan insanların sayısını ve niteliklerini belirlemek için yapılır. Yani nüfusun yaş ve cinsiyet durumu, okuryazarlık ve öğrenim durumu, iş durumu, medeni durumu, köy ve kentsel durumu tespit eder.

    Harita: Coğrafya, tarih, dil, nüfus vb. konularda ilgili yeryüzünün veya bir parçasının kuşbakışı olarak , belli bir orana göre küçültülerek düzlem üzerine çizilen taslağı. Örnek: Türkiye fiziki haritası. Bir Çizimin Harita Olabilmesi İçin; 1. Belli bir oranda küçültülmüş olmalı (Ölçek Olmalı) 2. Kuşbakışı görünüşü ile çizilmiş olmalı 3. Bir düzlem üzerine aktarılmış olmalı

    Ferman: 1. Buyruk, emir. 2. Osmanlı Devleti'nde padişahın verdiği, uyulması gerekli hükümleri taşıyan yazılı buyruk, yarlık. "Osmanlı Devleti'nde padişahın fermanı kanun sayılırdı."

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü