Eğitim Sitesi

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Nedir? Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Hakkında Kısaca Bilgi

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE):

Yurt içinde ticarete konu olmak üzere üretilen tüketim, ara ve sermaye malları ile enerji sektöründeki fiyat değişimlerini ölçen endekstir. (Domestic Producer Price Index - D-PPI)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Yönüne Göre Yatırım İlkesi: Yönüne göre yatırım ilkesi, doğrudan yatırımın yönünün, bir başka deyişle yatırımın yurt içine mi, yurt dışına mı yapıldığının belirlenmesine dayanmaktadır. (Directional Principle)

    Factoring: Alacak hakkının bir başka kuruluşa devri sonucunda likit fon sağlayan bir mali işlemdir. Ülkemizde de hızla yaygınlaşan bir finansman yöntemidir.

    Emisyon Hacmi: TCMB tarafından tedavüle çıkarılmış ve tedavülde bulunan banknotlar ile tedavülden kaldırılmış olmasına rağmen 10 yıllık zaman aşımı süresi henüz dolmamış tedavülde bulunan banknotların toplamıdır. (Value of Banknotes in Circulation)

    Toplumsal Düzenleme: Şirketleri çevreyi kirletmek ya da işçileri tehlikeli koşullar altında çalıştırmak gibi zararlı faaliyette bulunmaktan caydırmak ya da bunları yasaklamak veya toplumsal açıdan yararlı olduğu düşünülen davranışları teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından uygulanan sınırlamalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü