Eğitim Sitesi

Emisyon Hacmi Nedir? Emisyon Hacmi Hakkında Kısaca Bilgi

Emisyon Hacmi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Emisyon Hacmi:

TCMB tarafından tedavüle çıkarılmış ve tedavülde bulunan banknotlar ile tedavülden kaldırılmış olmasına rağmen 10 yıllık zaman aşımı süresi henüz dolmamış tedavülde bulunan banknotların toplamıdır. (Value of Banknotes in Circulation)

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Niyet Mektubu: IMF kaynaklarına başvuran bir üye ülkenin uygulayacağı programın genel çerçevesini çizen, IMF Başkanı'na hitaben yazılmış, üye ülke yetkililerinin (genellikle Ekonomi Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı) imzalarını taşıyan mektuptur.

    Yetkilendirme: Bir eylemi, genellikle bir hesaba veya bir hesaptan erişimi onaylama.

    Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi: Tarımsal faaliyete ilişkin fiyat değişimlerini tarım, avcılık, ormancılık ve balıkçılık çerçevesinde ölçen endekstir. (Producer Price Index of Agriculture Products)

    Dalgalı Döviz Kuru: Ulusal paranın değerinin serbest piyasada döviz arz ve talebine göre belirlendiği sistemdir.Serbest döviz kuru sistemi, yüzen kur sistemi, esnek döviz kuru sistemi gibi isimler de verilmektedir. Bu sistemde döviz kuru günlük olarak herhangi bir kamu müdahalesi olmadan belirlenir. Döviz piyasasındaki denge ve ödemeler bilançosu düzeltmeleri döviz kurundaki değişmelerle gerçekleşir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü