Eğitim Sitesi

Toplumsal Düzenleme Nedir? Toplumsal Düzenleme Hakkında Kısaca Bilgi

Toplumsal Düzenleme Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Toplumsal Düzenleme:

Şirketleri çevreyi kirletmek ya da işçileri tehlikeli koşullar altında çalıştırmak gibi zararlı faaliyette bulunmaktan caydırmak ya da bunları yasaklamak veya toplumsal açıdan yararlı olduğu düşünülen davranışları teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından uygulanan sınırlamalar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Banka: Gerçek ve tüzel kişilerin tasarruflarını toplayarak, bunları gelir sağlayıcı işlere kredi, vb. yollarla kanalize eden, ödemelerde aracılık yapan, para nakli, senet tahsili, emanet kabulü gibi çeşitli hizmetler gören işletme.

    Teminat: Garanti, güvence. Riskin geri dönüşümünü sağlamak üzere alınan bir tür garanti. Kredinin geri ödenmemesi durumunda teminatın nakde çevrilmesi ve bu nakitle kredinin ödenmemiş anapara, faiz ve diğer masraflarının tahsil edilebilmesi amaçlanır. Bir yatırımcının pozisyon açabilmesi için yatırması gereken para ve özkaynaktır.

    Likidite Riski: Bankaların anlık para gereksinimleri olduğunda, nakit bulamama riski. Sahip olunan varlıkların nakit talebini karşılayamaması riskidir. Bu risk özellikle nakde ihtiyaç duyulduğu zaman varlıkların satılamaması ve paraya çevrilememesinden kaynaklanmaktadır. Varlıkların vadelerinin, yükümlülüklerin vadelerinden daha uzun olması durumu likidite riskini artırmaktadır.

    Piyasa Fiyatı: Sermaye piyasası aracının arz ve talebinin karşılaşması sonucu oluşan fiyatıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü