Eğitim Sitesi

Yöneltme Nedir? Yöneltme Hakkında Kısaca Bilgi

Yöneltme Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Yöneltme:

1. Öğrenciyi, başarılı uyum yapabilmesini kolaylaştırmak amacıyla, yönetmelik hükümleri, öğretim programı, eğitsel kol çalışmaları gibi okul yaşayışıyla yakından ilgili konularda bilinçlendirme süreci.

2. Öğrencilerin, ileride seçecekleri iş ve meslek alanları ile izleyecekleri üst öğrenim dallarını göz önünde tutarak okul çalışmalarına yön verme işi.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Millî Eğitim Müdürü: Sorumlu olduğu coğrafi alandaki millî eğitim örgütünün başı olan, bu yetkiyle sınırları içindeki bütün eğitim ve öğretim çalışmalarını düzenleyen, denetleyen kimse

    Elbirliği: Bir işi, bir öğretim çalışmasını ya da tasarlanan bir eğitim etkinliğini gerçekleştirmek için birlikte çaba gösterilmesi.

    Etkinlik: Çocukların, kendi amaç ve gereksinmelerine uygun geldiği için isteyerek katıldıkları herhangi bir öğrenme durumu.

    Bencilik: 1. Bireylerin kendi çıkarlarını düşünmelerini haklı gören ve böyle bir tutumu doğru bir amaç olarak benimseyen ahlak öğretisi. 2. Bireyin kendini savunma ve geliştirme eğiliminin bilinçli bütün eylemlerin temel güdüsü olduğunu ileri süren ruhbilim görüşü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü