Eğitim Sitesi

X Organı Nedir? X Organı Hakkında Kısaca Bilgi

X Organı Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak X Organı:

Krustaselerde bulunan ve kabuk değiştirmeyi, metabolizmayı, üremeyi ve bileşik gözlerde pigment dağılımını düzenleyen ve vücudun pigmentasyonunu denetleyen organ.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Fagositoz: 1. Hücre zarından geçemeyen büyük katı moleküllerin yalancı ayaklarla hücre içine alınmasıdır. 2. Bazı tek hücrelilerde sitoplazma içerisine uzanan tüpsü yapı. 3. Mikroorganizmaların, diğer hücrelerin ve yabancı taneciklerin akyuvar gibi bir hücre tarafından yutulması. 4. Ökaryot yapıya sahip bazı bir hücrelilerde ve bazı hayvansal hücrelerde büyük moleküllü katı (besinlerin veya yok edilecek yabancı) maddelerin, yalancı ayaklar yardımıyla hücre zarından koful oluşturarak hücre içerisine alması. 5. Büyük parçacıkların (besinlerin veya yok edilecek olan yabancı maddelerin), yalancı ayaklar yardımıyla hücre içerisine alınması.

    Meyve: Bir bitkide tohum ve tohumu çevreleyen kısımları içeren olgunlaşmış ovaryum.

    Malpigi Borucukları: Arthropodların bir çoğunda boşaltım organıdır.

    Kamçı: (Flagel, Flagellum) Bazı hücrelerde çeşitli şekil ve sayılarda yer almış hücre duvarının dışarıya doğru uzamış şekilleridir. Hücre dışında yer alan çıkıntı şeklindeki bu yapılardan uzun olanlarına kamçı adı verilir. Genel olarak hücrenin hareket etmesinde önemli bir rol oynar. Örneğin; E. coli kamçıları vasıtasıyla saniyede 50 mikron hız yapabilir. Bu durum bakterilerin çok hızlı hareket edebilme özelliklerine sahip olduklarını göstermektedir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü