Eğitim Sitesi

Uygulama Nedir? Uygulama Hakkında Kısaca Bilgi

Uygulama Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Uygulama:

Eğitmen veya referans kütüphanecisinin gösterdiği araştırma yöntemlerini, öğrenci veya kullanıcının genellikle bilgisayar ortamında uygulayarak izlemesine fırsat veren kütüphane eğitimi veya bire bir yapılan referans işlemidir.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Uygulama:

Kuramsal bir bilgiyi, ilkeyi ve düşünceyi herhangi bir alanda hayata tatbik etme, tatbik.

 

İnşaat Terimi Olarak Uygulama:

çizimleri İnşaatın bitiminden sonra, fiilen yapılmış işi gösteren çizimler.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Notlanmış Basım (Annotated Edition): Bir eserin kendi yazarı veya başka bir kişi tarafından notlanmış şekli. Bu notlar değerlendirici olmaktan çok açıklayıcı ve tamamlayıcı olur. Değerlendirmenin esas olduğu notlu basımlara kritik basım denir.

    Erişim (Access): Bir kütüphaneye ya da kütüphane koleksiyonlarına girme veya ulaşma. Kütüphanelerde kapalı raflar, nadir eserler ve özel koleksiyonlar gibi bazı bölümlere erişim kısıtlanabilir. İnternet üzerinden erişim ise bir bilgisayar sistemini ve elektronik kaynağı kullanmayı gerektirir; kullanıcılara erişim şifreleri verilir.

    URL (Tekbiçim Kaynak Konumlayıcı): Tekbiçim Kaynak Konumlayıcı veya web adresi. Genellikle http://host.subdomain.domain şeklinde bulunur. http://www.dersimiz.com/ gibi

    Referans / Danışma: 1. Kullanıcıların ihtiyacı olan bilgiyi sunma hizmeti. 2. Bazen “referans” kelimesi, ansiklopediler, indeksler, el kitapları, sözlükler vb. gibi kaynakları içeren koleksiyonunu adlandırmakta kullanılır. 3. Bir esere alıntı yapmak da referans olarak bilinir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü