Eğitim Sitesi

Üre Nedir? Üre Hakkında Kısaca Bilgi

Üre Terimi Hakkında Bilgiler

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Üre:

Amino asitlerin yıkım ürünü. Amino asitlerin yıkılmasıyla oluşan amonyak ve çeşitli amino asitler kullanılarak karaciğerde sentezlenir. Azotlu bir metabolizma artığı olan üre böbrekle yoluyla dışarı atılır.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Üre:

Azotlu besinlerin vücutta yanmasıyla oluşan,erimiş bir durumda idrarla vücuttan atılan,suda eriyen azotlu madde.

 

Biyoloji Terimi Olarak Üre:

1. Karbonik asit diamidi. (NH2CONH2) Protein metabolizmasının suda eriyen art ürünlerinden biri.

2. Memeliler ve diğer hayvanlarda aminoasitlerin yıkımı ile oluşan boşaltım maddesi; idrarın esas organik maddesi.

 

    Benzer Beslenme ve Diyet Terimleri

    Kalori (Cal): 1- Kalori enerji birimidir. Bir yetişkinin ortalama enerji ihtiyacı yaklaşık 2000-2400 kilokalori(kcal) arasında değişebilir. Bilimsel olarak kalori 1 gram suyun sıcaklığını 1 derece yükseltmek için gerekli enerji miktarı olarak da tanımlanabilir. 2- Besinlerle alınan enerjinin ölçü birimidir. Kalori, 1 gram suyun sıcaklığını 1°C arttırmak için gerekli olan enerji miktarına verilen isimdir. Herkes adını kalori olarak benimsemiş olsa da, besinlerle alınan enerji aslında kilokalori cinsinden ölçülür.

    Kardiyorespiratuar Fitnes: Aynı zamanda aerobik dayanıklılık olarak da bilinir. Fiziksel aktivite yapılan süre boyunca bedenin dolaşım ve solunum sisteminin oksijen ve yakıt sağlayabilme yeteneğidir.

    Klorofil: Yeşil bitkilerin rengini veren madde. Fotosentez için gereklidir.

    Niyasin (B3 Vitamini): Faydaları : Karbonhidratların ve yağların kullanımı, enerji üretimi, zehirlerin ve alkolün yok edilmesi, sinir ve sindirim sistemi fonksiyonları, cinsiyet hormonlarının üretimi için faydalıdır. Bulunduğu GıdalarYağsız etler, balık, tavuk eti, tam tahıllar, kuruyemişler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Beslenme ve Diyet Terimleri Sözlüğü