Eğitim Sitesi

Tee Nedir? Tee Hakkında Kısaca Bilgi

Tee Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Tee:

Oyun başında topu kaldırmak için kullanılan küçük plastik veya tahta destektir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Chipper: Chip yapmak için kullanılan, vuruş açısı (loft açısı) orta derecede olan club'lara verilen isimdir.

    Referee: Hakem. Sahada yarışma süresince oyuncuları takip ve gözlemesi, golf ve yarışma kurallarının işlerliğini sağlaması, gördüğü ya da kendisine iletilen kurallara aykırı davranışlara müdahale etmesi, sonuçlandırılması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir.

    Albatros: Bu terim Britanya'da bir delik için par sayından üç eksik olan skordur. ABD'de bu terim double eagle olarak bilinir. Sadece par sayısı dört ve beş olan delikler için geçerlidir.

    Index: Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir. Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir. En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları: Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır. Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır. Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır. Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır. Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır. Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü