Eğitim Sitesi

Referee Nedir? Referee Hakkında Kısaca Bilgi

Referee Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Referee:

Hakem. Sahada yarışma süresince oyuncuları takip ve gözlemesi, golf ve yarışma kurallarının işlerliğini sağlaması, gördüğü ya da kendisine iletilen kurallara aykırı davranışlara müdahale etmesi, sonuçlandırılması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Grooves: Vuruş yüzeyi üzerinde birbirine paralel olarak uzanan oluk şeklindeki ince yarıklardır. Bunlar topa spin hareketi kazandırırlar.

    Half Set: Golf oyunu için gerekli olan club’ların tamamına Full Set denir. Bunlar 4 Woods-9 Irons-1 Putter olmak üzere 14 adettir. Normal, resmi olmayan oyunlarda golf kurallarına göre, oyuncular “Half Set” denilen ve içerisinde 7-8 club bulunan bir golf çantası ile oyun sahasına çıkmak zorundadır. 2 çeşit set vardır: Odd Number Half Set (3-5-7-9-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 8 Clubs Half Set. Even number Half Set (4-6-8-PW-SW Irons+1 Wood and Putter) 7 Clubs Half Set.

    Durchschwung (Almanca): Backswing'den sonra topa vuruş yapılan swıng'in ikinci bölümüdür. İngilizce de forwardswıng ya da downswıng deyimlerinin karşıtıdır.

    Ball Holed / Holed: Top çukurda. Topun tümünün çukurunun ağzından geçerek çukurun dibine düşmesi denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü