Eğitim Sitesi

Index Nedir? Index Hakkında Kısaca Bilgi

Index Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Index:

Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir.
Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir.
En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları:

Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır.

Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır.

Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır.

Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır.

Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır.

Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Winter Rules: Kurallara göre oyuncular kış mevsiminde ya da yağmurlu çamurlu havalarda fairway üzerinde uygunsuz bir şekilde duran toplarını kaldırıp, temizleyip daha uygun bir yere koyabilirler. (Topun yer değişikliği deliğe daha uzak olmak kaydıyla 15 cm = 6 Inch lik bir alan içerisinde yapılmalıdır.)

    Flag Competition: Golfteki oyun çeşitlerinden biridir. Burada oyunculara handikaplarına göre Özel Vuruş Sayısı verilmiştir. Bu sayı sahanın par sayısı ile oyuncunun handikap sayısının toplamına eşittir. (Örnek: 72 par’lık bir sahada 18 handikaplı bir oyuncu oynuyorsa bu oyuncunun Özel Vuruş Sayısı 72+18=90 vuruştan ibarettir.) Oyuncu sayısı sınırlanmıştır. Oyuncular birinci çukurdan başlar, özel vuruş sayıları bitene kadar oyuna devam ederler. Son vuruşlarının bittiği yere, üzerinde isimlerinin yazılı olduğu bir bayrak dikerler. 18. çukura en yakın olan kişi oyunun birincisi sayılır. Uzaklık derecelerine göre de oyuncuların diğer sıralamaları belirlenir.

    Club: Golf oyununda green dışındaki topa vurmak için kullanılan golf sopalarıdır. Green içinde putter adı verilen golf sopası kullanılır.

    Address: Golfçünün vuruşa başlamadan önce alması gereken duruştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü