Eğitim Sitesi

Talep (İstem) Nedir? Talep (İstem) Hakkında Kısaca Bilgi

Talep (İstem) Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Talep (İstem):

Alıcıların bir malı isteme derecesidir.

 

    Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri

    Septisizm (Kuşkuculuk, Şüphecilik): Kuşkucu Pyrhon (Piron), verilen her yargının çelişiği için de güçlü nedenler olduğunu söyleyerek, hiçbir konuda kesin yargıya varılamayacağını ileri sürer. Duyumcu (Sensüalist) kuşkuculardan Sextus Empricus'a göre doğru bilgi olanaksızdır. Çünkü; aynı şeyler farklı insanlarda farklı etkiler yapar. Her insan duyu bakımından farklı yaratılmıştır. Algılar, içinde bulunduğumuz duruma göre değişir.

    Felsefe: - Yunanca seviyorum "phileo" ve bilgi, bilgelik anlamına gelen "sophia" sözcüklerinden türeyen felsefe "bilgi sevgisi" veya "bilgelik sevgisi" ya da "hikmet arayışı" anlamındadır. - Felsefe sözcüğünü ilkez kullanan Pythagoras dır. - Felsefe, soru sorma, sorgulama yapabilme, akıl yürütme yeteneğine dayalı düşünmedir. - Felsefe, hayatı ve anlamını sorgulamadır. - Felsefe, dünyaya yönelen meraktır. - Felsefe, evreni ve insanı açıklama çabasıdır. - Felsefe, insan merak ve hayretinden kaynaklanır. - Felsefede önemli olan felsefi sonuçlardan çok bu sonuçlara varma biçimidir. - felsefede cevaptan çok soru önemlidir. Onu dinamik ve etkin kılan sorulardır. - Filozof, bilgiyi arayan kişidir. - Felsefe bir bilim değildir.

    Unsur: Birleşik bir şeyi oluşturan basit şeylerden her biri, öge.

    Mekanizm: 1- Evrende her şey nedensellik ilkesine göre oluşmuştur. 2- Doğal, biyolojik ve psikolojik tüm fenomenlerin, son çözümlemede fiziki fenomenlerden başka hiçbir şey olmadığını ve bütün fenomenlerin yalnızca maddi değişmeler ya da hareket halindeki madde aracılığıyla açıklanabileceğini savunan ve canlı doğayla cansız doğa arasında hiçbir ayırım gözetmeyen görüş. 3- Evreni bir makineye benzetip evrendeki her şeyi mekanik yasalarla açıklayan yaklaşım.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri Sözlüğü