Eğitim Sitesi

Takımyıldızlar Nedir? Takımyıldızlar Hakkında Kısaca Bilgi

Takımyıldızlar Terimi Hakkında Bilgiler

Astroloji Terimi Olarak Takımyıldızlar:

Astronomi biliminin kabul ettiği belirli yıldız gruplaşmaları. Ekliptik üstündeki takımyıldızların isimleri burçlara da verilmiştir. Fakat burçlar adlarını aldıkları takımyıldızlarla aynı yerlere düşmezler.

 

    Benzer Astroloji Terimleri

    Zıtlık (Opposition): Doğum haritasında iki gücün oluşturduğu 180 derecelik sert açı. Bazen iki zıt açı birbirini keser ve ortaya Büyük Çapraz çıkar. Bu durumda iki çift zıt burçta bulunan dört güç birbirlerini sert etkilerler. Bu olumlu bir durum sayılmaz.

    Greenwich Meridyeni: Dünya saat ayarı Greenwich meridyenine göre yapılır. Greenwich'in bulunduğu boylam derecesi 0 olarak kabul edilir. Bunun doğusundaki boylamlarda Güneş daha erken doğar. Dolayısıyla saat daha ileridir. Greenwich'in batısında ise Güneş daha geç doğar ve dolayısıyla saat daha geridir.

    Yönetici Gezegen (Ruler, Lord): Evlerin bulunduğu burçları yöneten gezegendir. Örneğin ikinci ev İkizler ise yönetici gezegeni Merkür, yükselen burç Balık ise yönetici gezegen Neptün'dür.

    Astroloji Türleri: Dünya siyaset ve ekonomisi, gelecek olaylar, sağlık gibi türlü konuda astrolojiden yararlanılabilir. 'Seçim' denilen bir tür sayesinde de evlenme veya bir proje için gelecekte uygun bir günü bulabilmek mümkündür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Astroloji Terimleri Sözlüğü