Eğitim Sitesi

Takat (GÜÇ) Bedeli Nedir? Takat (GÜÇ) Bedeli Hakkında Kısaca Bilgi

Takat (GÜÇ) Bedeli Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Takat (GÜÇ) Bedeli:

Demandmetreli olan aboneler ki, bunlar belirli bir gücün üzerindeki abonelerdir. Bu bedel abonece çekilen Max. kW başına ay bazında alınan bir bedel olarak belirlenmiştir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Enterkonnekte Sistem (Ağ Şebeke): Taşımada, İletimde, Nakilde karlılık ve güvenilirliğin arttırılması amacıyla, özellikle önemli miktarlardaki enerji alışverişi için iki ya da daha fazla sistem ya da şebeke arasında bölgeler arası ya da uluslar arası bağlantı olanağını sağlayan elektriki sistemdir.

    Görevli Şirket: Tüm tesisleriyle yapılmış ve/veya yapılacak tesislerle ilgili hizmet tesislerinin yapımı, bakımı, işletmesi ile görevlendirilen Türkiye Cumhuriyetinde kurulu sermaye şirketi.

    (Tam) Kısa Devre Akımı (Solid short circuit current): Normal işletme şartlarında potansiyelleri farklı olan gerilimli iletkenler arasında ihmal edilebilir empedanslı arıza sonucu meydana gelen akımdır.

    Enerji Üreticisi: İletim Sistemi ya da Dağıtım Şebekesine bağlı bir ya da birden fazla Üretim Grubu işleten Bağımsız bir Enerji Üreticisi ya da Lisanslı bir şirket.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü