Eğitim Sitesi

Simbiyotik İlişkiler Nedir? Simbiyotik İlişkiler Hakkında Kısaca Bilgi

Simbiyotik İlişkiler Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Simbiyotik İlişkiler:

Komünitede farklı iki türün birbiriyle ilişki içinde olmasına, bir arada yaşamasına simbiyoz yaşam (simbiyotik İlişkiler) denir. Canlılar arasındaki bu ilişkiler yararlı (+), zararlı (-) veya nötr (0) olabilir. Simbiyoz yaşam biçimleri; parazitlik, mutualizm, kommensalizm şeklinde görülür.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Karbon Ayak İzi: Her insanın ulaşım, ısınma, enerji tüketimi veya satın aldığı her türlü ürün neticesinde atmosfere yayılmasına neden olduğu karbon miktarını anlatmak üzere kullanılan bir terimdir. Başka bir ifadeyle, aldığımız her ürün veya gerçekleştirdiğimiz her faaliyet için gerekli olan enerjinin üretilmesi sırasında atmosfere salınan karbon gazı toplamını ifade etmektedir. Bir yıllık zaman dilimi içinde bir insanın solunum, fosil yakıt kullanımı gibi nedenlerle atmosfere verdiği CO2 miktarına karbon ayak izi denir.

    Pleiotropi: Bir gen tarafından birden daha fazla karakterin belirlenmesi.

    Holozoik Beslenenler: Besinlerini katı parçalar halinde alan ve sindirim sisteminde parçalayan hayvanlardır. Üçe ayrılırlar: 1- Otobur(Herbivor = Otçullar) : Sadece otla beslenen hayvanlar. 2- Etobur (Carnivor = Etçiller) : Sadece etle beslenen hayvanlar. 3- Hem otobur hem de etobur (omnivor) : Hem etle hem de otla beslenen canlılardır. İnsan, ayı gibi

    Antibiotikler: Mikro organizmalar tarafından meydana getirilen ve seyreltik çözelti halinde bakterilerin ve başka mikroorganizmaların gelişmesini engelleme, ya da onları tahrip etme yeteneğine sahip maddelerdir. İnsan, hayvan ve bitki hastalıklarının tedavisinde geniş ölçüde kullanılmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü