Eğitim Sitesi

Senetü'l Vufud (Senetül Vufud) Nedir? Senetü'l Vufud (Senetül Vufud) Hakkında Kısaca Bilgi

Senetü'l Vufud (Senetül Vufud) Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Senetü'l Vufud (Senetül Vufud):

Heyetler yılı, İslamiyet'i öğrenmek amacıyla Hz. Peygambere çok sayıda heyet ve elçilerin geldiği yıla verilen ad.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Misvak: Diş fırçası vazifesi gören, hoş kokulu ve meyvesiz bir ağaç olan Erak ağacının köklerinden yapılıp kullanılan alet.

    Allah'ın Subuti Sıfatları: Allahın subuti sıfatları Allah'a has, ona özel sıfatlardır. Ancak bu sıfatların benzerleri sınırlı olarak diğer varlıklara da verilmiştir. Hayat : Allah'ın diri ve canlı olmasıdır. İlim : Allah'ın gizli açık her şeyi bilmesidir. Semi' : Allah'ın gizli açık her şeyi işitmesidir. Basar : Allah'ın gizli açık her şeyi görmesidir. İrâde : Allah'ın bir şeyin olup olmamasını istemesidir. Kudret : Allah'ın sonsuz güç ve kuvvet sahibi olmasıdır. Kelâm : Allah'ın ses ve harflere muhtaç olmadan konuşmasıdır. Kutsal kitaplar Allah'ın kelam sıfatının sonucudur. Tekvin: Allah'ın yaratması. Her Müslümanın, Allah'ın bütün kemâl sıfatlarına sahip, noksan sıfatların hepsinden de uzak olduğuna inanması farzdır.

    Ucup: Kibir demektir.

    Züht: 1. Yüz çevirme, değer vermeme, terk etme, takva. 2. Ahirette mutlu olabilmek için kişiyi Allah’ı anmaktan alıkoyacak şeylerden yüz çevirme; helalleri işleme, haramları terk etme ve ibadetleri yerine getirme. 3. Kur’an-ı Kerim ve sünnette dünya ve içindekiler nasıl tanıtıldıysa öylece kabul edip dünyaya ve dünyalıklara tapmama.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü