Eğitim Sitesi

Selçuklu-97 Nedir? Selçuklu-97 Hakkında Kısaca Bilgi

Selçuklu-97 Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Selçuklu-97:

Bitki boyu orta, başaklar kılçıklı rengi sarıdır. Daneler orta elips şeklinde, uzun ve amber rengindedir. 1000 tane ağırlığı38-40 gramdır. Soğuğa, kurağa ve yatmaya dayanıklı olup orta erkencidir. Yapay ve doğal koşullarda kara ve kahverengi pasa dayanıklı makarnalık buğday çeşidi.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Bitki Koruma İlacı: Bitkisel üretimde ürün kaybına neden olan çeşitli hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı mücadele ve koruma amacı ile kullanılan her çeşit ilaç, preparat ile bitki gelişimini düzenlemek için kullanılan kimyasal maddelere denir.

    Dönen Varlıklar: Nakit olarak elde ve bankada tutulan varlıklar ile normal koşullarda en fazla bir yıl veya işletmenin normal faaliyet dönemi içinde paraya çevrilmesi veya tüketilmesi öngörülen varlık unsurları.

    Milli Gelir: Bir ülkede belli dönemlerde üretilen mal ve hizmetlerin, üretimine katılan üretim faktörlerinin (emek, sermaye, toprak ve müteşebbis) üretime katılmaları karşılığında aldıkları payların (ücret, kar, faiz, kira) ve dolayısıyla nihai mal ve hizmetlerin toplam parasal değeridir. Bir ulusun bir yıl içinde ürettiği toplam değer.

    İfa: Yerine getirme, yapma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü