Eğitim Sitesi

Bitki Koruma İlacı Nedir? Bitki Koruma İlacı Hakkında Kısaca Bilgi

Bitki Koruma İlacı Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Bitki Koruma İlacı:

Bitkisel üretimde ürün kaybına neden olan çeşitli hastalık, zararlı ve yabancı otlara karşı mücadele ve koruma amacı ile kullanılan her çeşit ilaç, preparat ile bitki gelişimini düzenlemek için kullanılan kimyasal maddelere denir.

 

    Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri

    Sulu Arazi: Bitkilerin büyümeleri ve ürün vermeleri için gerekli olan suyun sulama ile karşılanabileceği araziler.

    Ağrı S093: Saplar 70-75 cm uzunluğunda, Başakları kılçıklı, taneleri beyaz renkli, oval ve serttir. Kışa mukavemeti orta, kuraklığa mukavemeti iyidir. Yatmaz. orta erkencidir. Gübreye reaksiyonu iyi, sürme, rastık ve paslara karşı mukavemeti iyi olan ekmeklik buğday çeşidi.

    Komisyon: 1- Bir işin gerçekleştirilmesi için oluşturulan heyet. 2- Bir alıcı ile bir satıcı arasında aracılık ederek alışverişi gerçekleştiren kişinin yüzde hesabı ile aldığı ücret.

    Emprenye: Ahşabın içinde bulunan özsuyu vakumla çekerek yerine çürümeye ve böcek oluşumuna karşı basınçla koruyucu madde enjekte etme işlemidir. Emprenye maddesi çürümeyi önlediği gibi, ahşabı mantar, böcek, termit ve deniz kurdu gibi zararlılardan korur. Emprenyeli ahşaptan üretilen bu direkler diğer benzeri uygulamalara göre 10 kat daha uzun ömürlüdür. Çevre dostudur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ziraat (Tarım) Terimleri Sözlüğü