Eğitim Sitesi

Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Nedir? Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Sekonder Frenkans Kontrol Sistemi:

Frekansı belirlenmiş sınırlar içinde tutmak ve/veya komşu iletim sistemlerine bağlayan bağlantı hatları üzerindeki güç alış verişini kontrol etmek için sistemindeki seçilmiş santrallerin üretimini merkezi bir noktadan ayarlayan sistemdir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Nominal Güç (Nominal Kapasite): Bir tesisin sürekli çalışma rejiminde öngörülen ve boyutlandırıldığı azami güçtür; bu değer tesisin plakasına, fabrika kontrol protokoluna ya da sipariş spesifikasyonlarına (şartnamelerine) kaydedilir.

    Görevli Şirket: Tüm tesisleriyle yapılmış ve/veya yapılacak tesislerle ilgili hizmet tesislerinin yapımı, bakımı, işletmesi ile görevlendirilen Türkiye Cumhuriyetinde kurulu sermaye şirketi.

    Toptancı Tüketiciler: Üye Devletler varlıklarını tanırsa elektriği alan ve satan ve kuruldukları yerde sistemin içinde veya dışında üretim ve dağıtım işlevlerini yapmayan herhangi bir gerçek veya tüzel kişi.

    Enerji Analizi: Özellikle bir endüstriyel sistem ya da diğer enerji kullanım sistemlerinde enerji akışının izlenmesi ve hesaplanmasına olanak veren sistematik yöntemdir. Mal ve hizmet üretiminde doğal enerji akışlarının analizini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü