Eğitim Sitesi

Şebeke Nedir? Şebeke Hakkında Kısaca Bilgi

Şebeke Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Şebeke:

Duruma göre, herhangi bir kullanıcı ya da Müşteri'ye ait şebeke ya da İletim Sisteminin bir parçası. Bu terim, bazı durumlarda, bir Dağıtım Hizmeti Sağlayıcısı tarafından işletilen şebeke anlamında da kullanılabilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Şebeke:

Ülke çapında yaygınlaştırılmış ulaşım ve iletişim ağı.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Birçok Noktadan Enerji Almak: A noktasından enerji (alış/satış veya Nakil) sözleşmesi yapan bir X kuruluşunun 2., 3., ve daha çok noktadan enerji (alış/satış veya Nakil gibi) almak istediğinde ve yazılı başvurusu halinde mutabık kalındıktan sonra ek protokol imzalamaları ile oluşacak durumdur. Her ayrı nokta için ayrı bir protokol imzalanır.

    Destek Enerjisi: Bazı durumlarda, başka bir enerji biçimi için düşünülen bir sistemin, enerji ikmalinin alternatif ya da paralel olarak tamamlanması için kullanımıdır. Bu enerji biçimi genellikle ticari niteliklidir. Not: Yardımcı Enerji, Destek Enerjinin özel bir biçimidir.

    Jeotermal Buhar Rezervuarı: Yer altı yoğun katmanlarında tutulan ya da zorlukla yerine terk eden, jeotermal anormallikler sonucu oluşan, buhar rezervuarıdır.

    Elektrik Enerjisi: Elektrikli cihaz ve makinelerin çalışmasını sağlayan enerjiye elektrik enerjisi denir. Elektrik akımı bir cihazdan geçtiğinde cihazın çalıştığı görülür. Cihaz soba ise sıcaklık, bobin ise manyetik alan, motor ise dönme hareketi meydana gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü