Eğitim Sitesi

Jeotermal Buhar Rezervuarı Nedir? Jeotermal Buhar Rezervuarı Hakkında Kısaca Bilgi

Jeotermal Buhar Rezervuarı Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Jeotermal Buhar Rezervuarı:

Yer altı yoğun katmanlarında tutulan ya da zorlukla yerine terk eden, jeotermal anormallikler sonucu oluşan, buhar rezervuarıdır.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    İleriye Dönük Tahmin Yöntemi (Prospektif Tahmin): Geleceğe ilişkin çeşitli sayısal tahminlerden oluşan bir yaklaşımdan yararlanılarak, tek bir tahminin sakıncalarını ortadan kaldıran analiz yöntemidir. Enerji üretim ya da talep gelişiminin irdelenmesi için kullanılan bu yöntemde, analiz global düzeyde ele alınmakta ve sayısal duruma getirilebilen ya da getirilemeyen değişkenler incelenmekte, bunların arasındaki dinamik ilişkiler gözlenmekte, bugünkü durumun ayrıntılarından hareket edilerek gelecek için çok yönlü sonuçlara varılabilmektedir. Yöntem, enerji sektörü ile ilgili yapısal etkilerden yararlanmaktadır. Not: Bu yöntem özellikle, geleceğe ilişkin koşulların belirsiz olduğu durumlarda kullanılır.

    Tarife Sistemleri: Aynı tüketici gruplarıyla ilgili sektörler (örneğin; konut, tarım, sanayi..) ya da aynı kullanım alanları (örneğin; taşıma, aydınlatma, ısıtma,..) için düzenlenen normlaştırılmış fiyat belirleme sistemleridir. Tarife sistemlerinin konfigürasyonu ülkelere, ürünlere hizmet türlerine göre değişir. Elektrik, gaz ve merkezi ısıtma için ya sadece tüketilen enerjiye bağlı bir tarife (örneğin; küçük tüketici tarifesi) ya da iki terimli bir tarife (örneğin; güce, oda sayısına, tarım alanlarına… bağlı biri sabit, diğeri tüketilen enerjiye bağlı fiyat öngören, puant ve düşük tüketim saatleri ile mevsimlik tüketimlerin dikkate alındığı tarifeler) uygulanır.

    Güvence Bedeli: Abonenin kW'ı başına ödeyecekleri nakit veya ayni miktardır.

    Kablo: Enerji iletmeye yarayan ve genelde yeraltında kullanılan üzeri plastik ve benzeri madde ile kaplanmış iletkenlerdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü