Eğitim Sitesi

Samerra Nedir? Samerra Hakkında Kısaca Bilgi

Samerra Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Samerra:

Abbasi İmparatorluğu'nun yönetim merkezi, Bağdat'ın 100 km. kuzeyindeki kent. Halife Mutasım zamanında 836'da Türk kumandanlarından Eşnas tarafından temeli atıldı. 836-892 yılları arasında burada sekiz Abbasî halifesi hüküm sürdü. Samarra bir kent olmaktan çok saraylar, köşkler, kışlalar, devlet daireleri ve ibadethanelerden oluşan bir merkezdi. İslam sanatının zengin örneklerine rastlanan yerlerden biridir. 848-852 arasında halife Mütevekkil'in yaptırdığı Samarra Camii, dünyanın en büyük camiidir. 240x157 m. boyutlarındaki cami, ziggurat biçiminde yapılmış çok özgün bir minareye sahiptir.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Cizvit: 1-Hristiyanlıkta XVI. yüzyılda ortaya çıkmış, "İsa Derneği"de denilen bir tarikattır. 2-Reform hareketlerinden sonra Katolik mezhebini korumak ve yaymak için kurulan Hıristiyan dinî tarikatı.

    Alak: Pıhtılaşmış kan. İnsanın yaratılış safhalarından olan aşılanmış yumurta, hücre, embriyo

    Berberiler: Kuzey Afrika'nın yerli halkıdır. Fas, Cezayir, Tunus, Libya ve Mısır'da aşiretler halinde,genellikle göçebe olarak yaşarlar.

    Antlaşma: 1- İki devlet veya devletlerarasında yapılan yazılı sözleşmedir. 2- Savaşan iki tarafın, savaşı keserek barış koşullarını imza etmeleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü