Eğitim Sitesi

Salt-I Nedir? Salt-I Hakkında Kısaca Bilgi

Salt-I Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Salt-I:

26 Mayıs 1972'de Amerika Başkanı Richard Nixon ile Sovyetler Birliği Komünist Parti Genel Sekreteri Leonid Brejnev arasında Moskova'da imzalandı. SALT-I Antlaşması, Amerika ile Sovyet Rusya arasındaki ilişkilerde bir dönüm noktası oldu. Bu antlaşmadan üç gün sonra ABD ile SSCB arasındaki münasebetlerin temel ilkeleri belirlendi. ABD ve SSCB, SALT-I Antlaşması'yla nükleer silahsızlanma konusunda önemli bir adım attı. Bu antlaşma, Helsinki Deklarasyonu'nun yolunu açacaktı.

 

    Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri

    Referandum: Halkın türlü siyasi ve toplumsal sorunlar karşısında olumlu veya olumsuz görüşünü belirlemek için başvurulan oylama; plebisit, halk oylaması.

    Konvansiyonel Silah: Taraflarca gücü, niteliği bilinen ve klasik olarak kabul edilen nükleer ve kimyasal silah dışında kalan savaş aracı.

    Teknokrat: Sanayi, ekonomi ve devlet yönetiminin politikacılar tarafından değil uzmanlar, teknisyenler ve uygulayıcılar tarafından yönetilmesine dayanan teknokrasi anlayışından yana olan.

    Sermaye: Bir ticaret işinin kurulması, yürütülmesi için gereken anapara ve paraya çevrilebilir malların tamamı, anamal, başmal, kapital, meta, resülmal.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri Sözlüğü