Eğitim Sitesi

Regular Rooms Nedir? Regular Rooms Hakkında Kısaca Bilgi

Regular Rooms Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Regular Rooms:

Normal yatak odalarıdır. Bu tip yataklar divan haline getirilemez.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Günlük Oda Durum Cetveli: Katlar sorumlusunun hangi odaların dolu, hangilerinin boş olduğunu, dolu odalarda kaç kişinin kaldığını belirlemek amacıyla düzenlediği tablodur ve işletmede mevcut bütün odaları gösterir. Housekeeper report.

    Rüzgâr Sörfü: Yelken donanımı bulunan tek kişi için yapılmış bir araçla, su üzerinde rüzgârın yardımıyla kayma biçimindeki su sporu.

    Graicunos Teoremi: Özellikle konaklama tesislerinde yönetici ve ona bağlı astların arasındaki ilişki sayısının hesaplanmasında kullanılan bir formüldür. İlişki sayısı = n (2/2+n-1)

    Seyahat Sözleşmesi, Kontratı: Seyahat kontratı (anlaşması) seyahat eden kişi (turist) ile seyahat boyunca gerekli hizmetleri sağlayacak ulaştırma, konaklama, yiyecek-içecek işletmeleri arasında yapılan sözleşme demektir. Bu kontrat müşteri ile tur-seyahat düzenleyicisi arasında olmasına rağmen birçok kontratı da kendi etrafında toplar. Uluslararası bir özellik arz edecek ve uygulanabilecek bir seyahat kontratı örneği henüz yapılmamıştır. Seyahat kontratları çoğunlukla yurtdışı gezi veya paket turlar için hazırlanır ve iki bölümden oluşur: 1. Genel satış koşulları 2.İstisnai haller.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü