Eğitim Sitesi

Reaktif Enerji Nedir? Reaktif Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Reaktif Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Reaktif Enerji:

Reaktif gücün zamanla çarpımından elde edilir ve kilovar saat (kVARh) ile ifade edilir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Süperiletken: Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir. Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

    Alçak Gerilim (AG): Aboneleri beslemek üzere yüksek gerilim'den alçak gerilime indirilen gerilim olup, kilovolt (kV) veya Volt (V) ile ölçülür. Etkin değeri 1000 Volt (dahil) altında olan gerilimdir.

    Kısa Devre: Elektrik akımının, her hangi bir sebeple alıcıya girmeden devresini kısa yoldan tamamlanmasına kısa devre denir.

    Santral İç İhtiyacı: Bir elektrik santralının ana transformatörler dahil, yardımcı ve ek tesislerine tahsis edilen elektrik gücüdür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü