Eğitim Sitesi

Süperiletken Nedir? Süperiletken Hakkında Kısaca Bilgi

Süperiletken Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Süperiletken:

Direnci ihmal edilebilir düzeyde olan (teorik olarak dirençsiz) iletkendir.

Not: Günümüzde teknolojik olanaklarla süperiletkenlik, bir metalin sıcaklığının oda sıcaklığından çok düşük değerlere düşürülmesiyle direnci son derece azaltılarak elde edilebilmektedir. Bazı metaller için, elektrik dirençlerinin o sıcaklık altına inildiğinde sıfıra yaklaştığı kritik sıcaklık dereceleri belirlenmiştir. Bu durumda bu metal süperiletken olmaktadır. Elektromekanik endüstrisinde süperiletken kullanımıyla tesis boyutlarının önemli ölçüde azaltılması olanağı elde edilebilir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    MAMS: Merkezi Alıcı Merkezi Satıcı.

    Enerji Üreticisi: İletim Sistemi ya da Dağıtım Şebekesine bağlı bir ya da birden fazla Üretim Grubu işleten Bağımsız bir Enerji Üreticisi ya da Lisanslı bir şirket.

    Kok Gazı: Koklaştırma fırınlarında oluşan yanıcı gazlardır.

    Talebin Dayanakları: Enerji talebinin düzeyinin ve yapısının belirlenmesine (dolaysız dayanaklar) ve/veya bunların zaman içindeki gelişmelerinin etkilenmesine (dolaylı dayanaklar)katkısı bulunan teknik, ekonomik, sosyal ve politik faktörlerdir.Bunlar, objektif (ikmal karakteristikleri, apareylerin verimi vs.) ya da subjektif (tüketicinin tercihleri, alışkanlıkları, reklamlar karşısında davranışı, mevzuat, değişimler vs.) olabilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü