Eğitim Sitesi

Palpasyon Nedir? Palpasyon Hakkında Kısaca Bilgi

Palpasyon Terimi Hakkında Bilgiler

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Palpasyon:

Elle dokunularak yapılan muayene.

 

    Benzer Sağlık-Tıp Terimleri

    Adrenalin: Böbreküstü bezlerinin iç kısımları tarafından salgılanan bir hormondur. Tabiatta bu hormonun görevi, organizmayı acil harekete hazırlamaktır ve etkisini, nabzın atışı, kanın iç organlar ve deriden kaslara sevk edilmesi, karaciğerdeki glikojenin glikoza değişmesi ve böylelikle acil bir enerji kaynağı sağlanması şeklinde gösterir.

    Talassoterapi: Thalasa Yunanca'da deniz anlamına gelir. Terapide iyileştirme ve tıbbi kontrol anlamı taşımakta olup; talassoterapideki vazgeçilmez üç faktör şunlardır: 1. Denizin belirli derinliğinden elde edilen ve insanın vücut sıcaklığı kadar ısıtılan tuzlu deniz suyu. 2. Yosun, çamur ve termal plankton gibi denizden elde edilen unsurların toplanması. 3. Deniz iklimi ve deniz havası.

    Şarbon: Çeşitli hayvanlarda, özellikle koyun ve sığırlarda görülen, deri veya mukoza yoluyla insana bulaşan, bulaştığı yerde kara bir çıban yapan tehlikeli hastalık, karakabarcık, karayanık, yanıkara.

    Yalancı Parazitlik: Parazit gerçekte konak vücudunda yerleşmemiş olduğu hâlde yerleşmiş gibi görünmesidir. Fasciola ile enfekte karaciğer yiyenlerin dışkısında fasciola yumurtasının görülmesi buna örnektir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sağlık-Tıp Terimleri Sözlüğü