Eğitim Sitesi

Oğul hazırlığı Nedir? Oğul hazırlığı Hakkında Kısaca Bilgi

Oğul hazırlığı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Oğul hazırlığı:

Arıların çerçeve kenarları ve çerçeve altlarına ana memeleri yapıp, ana arının yumurtayı azaltarak kovanı terk etmek için yaptıkları hazırlık.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    İğne: Ana arı ile işçi arılarda karnın (abdomenin) son kısmında bulunan savunma organı.

    Formik asit (Karınca asidi): Organik asittir. Özellikle arıcılığı gelişmiş ülkelerde organik bal üreticileri tarafından, varroa zararlısı için yaygın olarak kullanılmaktadır. İlkbaharda nektar akımı döneminden dersimiz.com en az 15 gün önce ve sonbaharda bal hasatından sonra kullanıldığında bal ve bal mumunda kalıntı bırakmadığı araştırmalar sonucu belirlenmiştir. Kullanımı arıcı için tehlikeli olabileceğinden, güvenlik tedbirleri alınarak kullanmak gerekir.

    Anaç ana arı: Uzun süre takip edilerek, kendisinde bulunan istenilen özellikleri, kendinden sonrakilere aktarabildiği tespit edilen ana arı.

    Çene salgı bezleri: Baş içyapı itibariyle de önemli salgıların yapıldığı kısımdır. İşçi arıların yutak üstü salgı bezleri genç yaşta arı sütü, daha ileriki yaşlarda baldaki sakarozu parçalayan enzimler salgılarlar. Çenede bulunan bezler ana arıda ana arı feremonunu, işçi arılarda ise alarm feremonunu salgılamaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü