Eğitim Sitesi

Ödev Nedir? Ödev Hakkında Kısaca Bilgi

Ödev Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ödev:

Yapılması, yerine getirilmesi insanlık duygusu ve toplum kuralları bakımından gerekli olan iş ve davranışlar.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Ödev:

1. İnsanların gerçekleştirmekten sorumlu olduklarını hissettikleri veya hissetmeleri gereken davranıştır.

2. Ahlaki ve kanuni yönden yapmakla yükümlü olunan şey.

3. Bütün insanlar için geçerli olan ama kimsenin arzu ve isteklerine bağlı olmayan evrensel ahlak ilkesidir.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Ödev:

1. Belli bir ders konusu ya da ünitesi ile ilgili olarak öğrencinin yapması gereken zihin ya da beden çalışması.

2. Tek bir öğrenciye ya da bütün bir sınıfa, üzerinde düşünmeleri ve çalışmaları için verilen konu, sorun, iş. bk. ev ödevi, sınıf ödevi.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kilise: Hıristiyan dininden olan kişilerin tapınak yeri. Hıristiyanların ibadethanesidir.

    Kitle İletişim Araçları: Kitle iletişimi için kullanılan araçlara kitle iletişim araçları denir. Kitle iletişim araçlarının amacı, düşünce, fikir ve haberleri çok kısa zamanda geniş kitlelere ulaşmaktadır. Başlıca kitle iletişim araçları; gazete, dergi, radyo, televizyon, internet, mektup, telgraf, telsiz v.b.dir. İlkçağlarda duman, posta güvercini, davul vs. dir.

    Coğrafi Keşifler: 15. Yüzyılda pusula ve açık denizlerde uzun yolculuklara dayanabilecek gemilerin yapılmasıyla Avrupalıların (Portekizler ve İspanyollar) yeni yerler ve kıtalar keşfetmeleri. Coğrafi Keşiflerin Nedenleri - Doğu ülkelerinin zenginliği ve Avrupalıların buralara gitmek için yeni yollar aramaları. - İpek ve Baharat yolları ile gelen malların çok el değiştirmesinin fiyatları artırması, Avrupalıların bu ticaret mallarını ilk elden almak istemeleri. - Coğrafya bilgisinin ilerlemesi, yeni ve doğru haritaların yapılması. - Pusulanın geliştirilmesi sayesinde gemicilerin, büyük denizlere ve okyanuslara daha kolay açılmaya başlaması. - Dayanıklı ve sağlam gemilerin yapılması, cesur gemicilerin yetişmesi. - İstanbul'un fethinden sonra Türklerin, Doğu ticaret yollarına (İpek ve Baharat yolları) hâkim olmaları ve Avrupalıların açık denizlere çıkma ihtiyacı hissetmeleri. - Avrupa'da değerli madenlerin az bulunmasından dolayı kralların (İspanya ve Portekiz) gemicileri desteklemesi. - Avrupalıların Hıristiyanlık dinini yaymak istemeleri. - Avrupalıların dünyayı tanımak istemeleri.

    Pekmez: Genellikle üzüm, dut gibi meyvelerin kaynatılarak koyulaştırılmış suyu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü