Eğitim Sitesi

Mikroorganizma Nedir? Mikroorganizma Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroorganizma Terimi Hakkında Bilgiler

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mikroorganizma:

Mikroskop yardımıyla görülebilen bakteri, virüs, amip, öglena gibi canlılar.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mikroorganizma:

1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olup ancak mikroskop ile görülebilen organizmaların genel adı.

2. Doğal olarak her yerde bulunabilen genellikle tek hücreli, karmaşık enzim yapısı olan; virüs, bakteri, parazit, mantar vb. olarak adlandırılan gözle görülemeyen çok küçük organizmalara denir.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Mikroorganizma:

Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 gruba ayrılırlar.)

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mikroorganizma:

Ancak mikroskop altında görülebilen küçük canlılar.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mikroorganizma:

Tek veya çok hücreli olabilen, çıplak gözle görülemeyen, bakteri, mantar, arke, protist veya virüs gibi mikroskobik organizmalar.

 

    Benzer Mutfak - Yemek Terimleri

    Buk Garni: Aromatik tat ve koku vermek için (yemek ve et sularında) havuç, kekik, defne, soğan vb. bağlayarak pişen yemeğin içine koyuluyor. Yemek piştikten sonra bu ilaveler geri alınır.

    Lif: 1. Taze fasulye, kereviz, kara turp, kuşkonmaz gibi bitkilerin kabuklarında bulunan iplikli kısım. 2. Bitkisel kaynaklı gıda maddelerinin yapısında bulunan polisakkarit yapıda bir karbonhidrattır. Lifler glikoz moleküllerinin birbirine bağlanarak oluşturduğu bir karbonhidrat olmasına karşın glikoz moleküllerinin birbirine bağlanma şeklinin farklı olması nedeniyle vücut enzimleri tarafından sindirilemezler. Bu nedenle vücutta kullanılmadan, atılırlar.

    Brokoli: Turpgillerden yeşil yumrulu bir sebzedir, yüksek derecede diyet lifi ve vitaminler içerir, salata, yemek ve çorba yapımında kullanılır.

    Labne: Hiç tuzu olmayan yumuşak krem peynir. Daha çok tatlılarda ve pastacılıkta kullanılır. Ortadoğu ülkelerinde çok bilinen ve çoğunlukla evlerde yapılan bir peynir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Mutfak - Yemek Terimleri Sözlüğü