Eğitim Sitesi

MEID Nedir? MEID Hakkında Kısaca Bilgi

MEID Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak MEID:

Mobile Equipment Identifier (Mobil Cihaz Tanımlayıcı), CDMA mobil aygıtların üzerinde bulunan ve yetkilendirme amacıyla kullanılan, yalnızca tek aygıtta geçerli olan kimlik numarasıdır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    Megapiksel: Bir megapiksel bir milyon pikseli temsil eder. Dijital bir kameranın görüntü algılama kabiliyetini tanımlamak için kullanılan bir ölçü birimidir. Bir kamera ne kadar çok megapiksele sahip olursa, üretebileceği dijital görüntü de o kadar iyi olur.

    CDMA: Code Division Multiple Access (Kod Bölmeli Çoklu Erişim) olarak da bilinen CDMA, ABD ve Asya'da kullanılan, benzersiz bir cep telefonu frekans aralığıdır.

    SMS: Short Message Service (Kısa Mesaj Servisi) olarak da bilinen bu iletişim aracı, kullanıcıların telefonu ile kısa metin mesajları yazmasını ve göndermesini sağlar. 160 karakter uzunluğunda mesajlar cep telefonları arasında alınıp, gönderilebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü