Eğitim Sitesi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Nedir? Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Hakkında Kısaca Bilgi

Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde):

Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Simplex: Alıcı ve verici istasyon arasında, sadece tek yönlü iletişim yapabilme özelliği.

    Parlaklık (Brightness): Görüntüdeki tüm resmin toplamdaki ışık seviyesine parlaklık denir. Parlaklık kontrolü ile bir resmi daha parlak ya da pastel hale getirebilirsiniz. Ancak kontrast ve beyaz seviyesi kontrolü ile beraber değerlendirildiğinde; parlaklık ayarı, en iyi görüntünün siyah seviyesini dengelemek için kullanılır.

    Full HD: Tam yüksek çözünürlük. 1920 x 1080 çözünürlüğü ifade eder. Günümüz televizyonlarında hemen hemen standart çözünürlük seçeneği haline gelmiştir. 1080p şeklinde ifade edilir.

    Dahili Su Deposu: Bu su sebilinin deposu, akıllı bir uygulamayla buzdolabı kapısının içine yerleştirilmiştir. Bu sayede su, konvansiyonel yan yana buzdolaplarına göre su sebiline daha kısa bir yolla ulaşır. Böylece, içme suyunun daha soğuk elde edilmesini sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü