Eğitim Sitesi

Marsupialia Nedir? Marsupialia Hakkında Kısaca Bilgi

Marsupialia Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Marsupialia:

Keseliler. Memelilerin Metateria alt sınıfı. Karın bölgesinde bulunan bir kese ile tanınırlar. Çok erken doğan yavrular bir süre bu kesede taşınır.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Biyosfer: 1. Canlı organizmaların birbirleri ile ilişkilerinin sürdüğü, Dünya'da bütün canlıların yaşadığı 16-20 km kalınlığında hava, su ve kayaç katmanlarından oluşan yeryüzü örtüsü. Biyosferin deniz seviyesinden 8-10 km'si atmofere, 8-10 km'si okyanusların dibine doğru uzanır. 2. Yeryüzünde canlı organizmalar tarafından işgal edilen hava, toprak ve su katlarının tümüdür. 3. Canlı yaşamına uygun, okyanus derinlikleri ile atmosferin 10 000 metre yüksekliğine kadar olan tabakasına biyosfer denir. 4. Canlı organizmaların birbirleriyle ilişkilerinin sürdüğü kayaç, su ve hava katmanlarından oluşan yeryüzü kuşağı.

    Paleontoloji: Fosilleri yaşadıkları devirleri ve o devrin özelliklerini inceleyen, yaşları ve anatomik yapıları hakkında fikir yürüten bilim dalı.

    Mikrovillus: 1. Silindirik ya da kübik epitel (örtü) hücrelerinin üst yüzeylerinde emme yüzeyini genişletmek için hücrenin sitoplazmasından dışarı doğru yaptığı uzantılardır. 2. İnce bağırsak hücrelerinde, besin emilimi sağlayan parmaksı uzantılardır.

    Kirpik: 1. Hücrelerin serbest yüzeyi üzerinde kirpiksi sitoplazmik çıkıntı. Düzenli titreşerek hücrenin hareketini sağlar. 2. Kirpik ( Fimbria): Bazı hücrelerde değişik şekil ve sayılarda yer almış hücre duvarının dışarıya doğru uzamış şekilleridir. Hücre dışında yer alan çıkıntı şeklindeki bu yapılardan kısa olanlarına kirpik adı verilir ki, hücrenin belli ortamda tutunmasını sağlayan organelleridir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü