Eğitim Sitesi

Loose Impediments Nedir? Loose Impediments Hakkında Kısaca Bilgi

Loose Impediments Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Loose Impediments:

Köksüz cisimler, toprağa tespit edilmemiş ve toprakta kökü olmayan, topa yapışmayan taş, çakıl, dal, yaprak, diken, gübre gibi doğal cisimler, solucan, böcek gibi hayvanlar ve bunların sebep olduğu kümeciklerdir. Kum ve toprak kümecikleri, ancak green üzerinde bulunmaları halinde bu tanımlamanın kapsamına girmez. Kar ve buzun köksüz cisim olarak yorumu, oyuncunun seçeneğine bırakılmıştır. Yapay buz tanımlamasına girer. Kırağı köksüz cisim değildir. Köksüz cisimler ceza puanı alınmadan yerlerinden kaldırılabilir.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Iron: Fairway’deki topların vuruşu için kullanılan ve farklı açılara, dolayısıyla farklı numaralara sahip olan club’lardır. Onbir değişik çeşidi vardır. (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, pw, sw.)

    Sand Trap / Bunker: Amerikalıların bunker için kullandıkları ikinci bir isimdir.

    Niblick: Günümüzde kullanılan 9 iron ın bir benzeri olan eski bir iron adıdır. Ağır bir kafaya ve geniş bir surata sahip olan bu sopa türü, topu zor durumdan kurtarmak ya da hazard ların üstünden atmak için kullanılırdı.

    Insert: 1. Club'ların topla temas eden bölgesine daha yumuşak vuruşlar sağlamak için yapıştırılan plastik parçadır. Genelde patalarda bulunur. 2. Wood club’larda yüz kısmına yerleştirilmiş kare şekline yakın plastik bir parçadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü