Eğitim Sitesi

Niblick Nedir? Niblick Hakkında Kısaca Bilgi

Niblick Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Niblick:

Günümüzde kullanılan 9 iron ın bir benzeri olan eski bir iron adıdır. Ağır bir kafaya ve geniş bir surata sahip olan bu sopa türü, topu zor durumdan kurtarmak ya da hazard ların üstünden atmak için kullanılırdı.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Index: Amatör oyuncuların seviyesini göstermek için kullanılan terimdir. Golfçünün, 18 çukurlu bir sahada oyuncunun en az 3 atışla oynayabildiği klasman 53.5'tir. 0 index'e sahip oyuncunun (scratch player) par sayısını oynaması gerekmektedir. En yaygın par sayısına göre oyun sonuçları: Bırdıe: bir çukura par sayısından bir eksik yapılan sayıdır. Bogey: bir çukura par sayısından bir fazla yapılan sayıdır. Double-Bogey: bir çukura par sayısından iki fazla yapılan sayıdır. Trıple Bogey: bir çukura par sayısından üç fazla yapılan sayıdır. Eagle: bir çukura par sayısından iki eksik yapılan sayıdır. Albatros: bir çukura par sayısından üç eksik yapılan sayıdır.

    Preferred Lie: Topun vuruştan sonra golf kurallarına tarif edilmeyen bir yerde ya da bir durumda bulunmasıdır. Böyle bir durumda, kurallar gereğince oyuncu gelecek vuruşunu yapmak için topu fairway üzerinde uygun bir yere koyabilir ve ceza puanı almaz. Not: Preferred lie ve Plugged lie genellikle kış mevsimlerinde ya da zemini bozuk fairway lerde meydana gelir.

    Fellow Competitor: Yarışma arkadaşı. Stroke competition’da bir oyuncuyla oynayan diğer oyunculara, ister eş ister rakip olsun, yarışma arkadaşı denir.

    Dönme Yönü: Golf topunun uçuş şeklidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü