Eğitim Sitesi

Işık Akısı Nedir? Işık Akısı Hakkında Kısaca Bilgi

Işık Akısı Terimi Hakkında Bilgiler

Fizik Terimi Olarak Işık Akısı:

Bir ışık kaynağının dışarıya verdiği ve algılanabilen toplam güçtür. Birimi Lumen

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Işık Akısı:

Işık akısı, bir yüzeye birim zamanda düşen görünür ışık miktarının bir ölçüsüdür. Işık akısı, yüzey alanın büyüklüğüne bağlıdır. Türetilmiş bir büyüklük olan ışık akısının SI birimi lümen (lm) olup Φ sembolü ile gösterilir.

 

    Benzer Fizik Terimleri

    Potansiyel enerji: 1. Bir cismin durumundan dolayı sahip olduğu enerji. 2. Cisimlerin durum ve konumlarından dolayı birbirlerine uyguladıkları kuvvetten kaynaklanan enerjidir. 2. Sürtünmesiz bir ortamda cismi ivmesiz olarak , potansiyel enerjisi sıfır olan bir konumdan diğer konuma getirmek için yapılması gereken iştir.

    Sürtünme Kuvveti: 1. Bir cisim, pürüzlü bir yüzeyde yahut hava veya su gibi viskoz bir ortam içinde hareket ediyorsa çevresi ile arasındaki etkileşmeden dolayı harekete karşı bir direnme doğar. Bu direnmeye sürtünme kuvveti denir. 2. Temas halinde olan iki nesnenin arasında oluşan ve harekete karşı koyan kuvvettir.

    Kelvin sıcaklığı: Sıcaklığın mutlak sıfırda sıfır olduğu sıcaklık ölçüsü ve bölmelendirilmesi Celsius ile aynıdır. Mutlak sıcaklık ölçeği olarak adlandırılır.

    Merkezkaç kuvvet: Dönen sistemlerde, sistem içindekileri etkileyen sanki kuvvet. Dönen sistem içindeki bir cisme etki eden kuvvet dönme eksenine dik ve yarıçap doğrultusundadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fizik Terimleri Sözlüğü