Eğitim Sitesi

İhracat Nedir? İhracat Hakkında Kısaca Bilgi

İhracat Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak İhracat:

Bir ülkede üretilen bir malın, yabancı ülkelere döviz karşılığında satılmasına denir. İhracatın diğer bir adı da dışsatımdır ve ithalatın karşıtı olarak da tanımlanabilir.

 

Coğrafya Terimi Olarak İhracat:

Dış Satım

 

Tarih Terimi Olarak İhracat:

Bir ülkenin başka bir ülkeye mal satması, dış satım.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak İhracat:

Bir ülkenin tarım ve endüstriyel ürünlerini bir başka ülkeye satma olayı.

 

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak İhracat:

Bir malın veya değerin yürürlükteki İhracat Mevzuatı ile Gümrük Mevzuatına uygun şekilde yabancı müşterilere satılması, fiili teslimatının gerçekleştirilmesi ve Kambiyo Mevzuatı'na göre bedelinin (bedelsiz ihracat hariç) yurda getirilmesidir. Dışsatım

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak İhracat:

Ülkede üretilip başka bir ülkedeki alıcılara satılan mal ve hizmetler.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Burun: Kara parçalarının denize doğru uzanmış bölümlerdir.(Sinop -İnce burun)

    Kentleşme (Şehirleşme): İlk olarak 5000 yılı aşkın bir süre önce Mezopotamya'da ortaya çıktı. Daha sonra Nil, İndus ve Huang He vadilerinde başka kentler gelişti. Kentlerin otaya çıkışı, büyük politik yapıların doğuşu ve gelişmesiyle aynı döneme rastlar. Kentin her şeyden önce idari, askeri, dini ve ticari bir işlevi vardı. Bu eski kentler, MÖ 1350'ye doğru nüfusu 100.000'i aşan ilk kent olduğu tahmin edilen Teb (Mısır) örneğinde olduğu gibi dikkat çekici büyüklüğe ulaştı. Günümüzden 2.500 yıl önce, Babil'in dışında, Pers'te, Yunanistan'da, Mısır'da, Hindistan'da ve Çin'de bulunan birçok kent bu ilk eşiği aştı.

    Tuğ: Sancak başına veya mızrak ucuna takılan, at kılından yapılmış nesnedir. "Tuğ üst veya baş olma, egemenlik ve bağımsızlık belirtisidir."

    Slayt: Yarı ya da tam karartılmış bir odada bir gösterici ile beyaz perdeye ya da duvara yansıtılarak öğretim etkinliklerinde kullanılan saydam resim.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü