Eğitim Sitesi

HSDPA Nedir? HSDPA Hakkında Kısaca Bilgi

HSDPA Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak HSDPA:

High-Speed Download Packet Access (Yüksek Hızlı İndirme Paketi Erişimi) olarak da bilinen bu 3. nesil mobil özelliği, kullanıcılara multimedya uygulamaları için daha yüksek veri transferi hızları sağlar.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    iPod®-Ready: iPod'unuza kolayca bağlanacak ve müziğinizi yüksek kaliteli harici hoparlörlerle çalacak şekilde tasarlanmıştır.

    Ev Sineması Sistemi: Bir DVD oynatıcı, dijital alıcı, 5.1 kombo hoparlör ve AM/FM radyo içeren güçlü bir entegre eğlence sistemiyle oturma odanızı bir ev sinemasına dönüştürün.

    İzleme Açısı (Viewing Angle): İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

    Jet Soğutma: Daha hızlı dondurma işlemi için dondurucu bölmelerinden birine doğrudan soğuk hava pompalanır. Bu süreç, nemi ve besinleri yiyeceklerin içinde hapseder ve bu sayede yiyeceklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü