Eğitim Sitesi

İzleme Açısı (Viewing Angle) Nedir? İzleme Açısı (Viewing Angle) Hakkında Kısaca Bilgi

İzleme Açısı (Viewing Angle) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak İzleme Açısı (Viewing Angle):

İzleme açısı bir ekranın en fazla hangi açıdan sağlıklı olarak izlenebileceğini anlatmak için kullanılmaktadır. Bir televizyonun görüntü açısı 180 derecedir. LCD'lerin ilk halinde ve diz üstü bilgisayarlarda ekrana hafif eğik açı ile bakılsa görüntü bozulmakta, karanlık görünmektedir. Yıllar içerisinde, düz ekran televizyonlarda izleme açısı oranları ciddi anlamda yükselmiştir. 150 derece ve üzeri izleme açıları bugün kabul edilebilir seviyedir. Daha üst düzeyde ekranlar 170 derece izleme açısına kadar çıkmış durumdadırlar. Plazma TV'lerde bu oran 175 dereceye kadar çıktı. Bu da onların CRT (tüplü) ekranlarla neredeyse aynı seviyeye eriştikleri anlamına gelmektedir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Yan Yana Buzdolabı: Buzdolabı ve dondurucu bölümlerinin düşey olarak yan yana yerleştirildiği, iki kapılı bir konfigürasyon. Bu buzdolabı tipi daha geniş bir dondurucu kapasitesine sahiptir ve dar mutfaklar için mükemmeldir.

    Renk Desteği (Display Color): Ekranın toplamda desteklediği renk sayısını tanımlamak için kullanılır. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar doğala ve gerçeğe yakın renkler elde edilmektedir. 16.7 milyon renk (24 bit) artık ekranlarda standart olarak kabul edilen renk adedidir.

    3D Tarama Filtresi: Bu özellik sayesinde seyir keyfinizi bozan renk karışması, ışık karışması ve tırtıklı kenarlar ortadan kalkmış olur. 3D alanında parlaklık ve renk sinyalleri daha iyi ayrılır. 3D dijital tarama filtresi; renk bilgilerini siyah beyaz bilgilerinden tam olarak ayırır, yatay ve dikey noktaları ve bunun yanı sıra tırtıklı kenarları ortadan kaldırır. Bu sayede mükemmel görüntü kalitesi sağlar.

    VGA Kamera: Video Grafik Düzeni (Video Graphics Array). En fazla 640 x 480 x 16 değeri için piksel özelliklerini destekler. Bu, fiili video standardıdır ve çok sayıda video modundan oluşur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü