Eğitim Sitesi

High Definition (HD) Nedir? High Definition (HD) Hakkında Kısaca Bilgi

High Definition (HD) Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak High Definition (HD):

“Yüksek çözünürlükteki görüntü” olarak tanımlanabilir. HD görüntülerin çözünürlüğü (dolayısıyla detayları) SD görüntülerden daha yüksektir. Bunun neticesinde, HD uyumlu olan (yani yüksek çözünürlüklü) televizyonlarda ve monitörlerde izlenen HD görüntüler, SD yayınlara göre daha yüksek detay sunar ve görüntünün derinliği, keskinliği daha fazla, renkleri daha canlı olacaktır. HD görüntüler 1280×720 (720p) çözünürlükte olabileceği gibi, 1920×1080 (1080i/1080p) çözünürlükte de olabilir. Bu fark, alacağımız görüntü kalitesi ve tercih etmemiz gereken televizyon üzerinde etkili olacaktır.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Köprü Aksesuarı: Ocağın üç ısıtma alanını birleştirerek ızgaraların ve büyük tavaların kullanımını kolaylaştıran, bir ocak üstü aksesuarı.

    Sesli Posta (Voicemail): Bir cep telefonunda (telesekreter gibi) sesli mesajları almanızı ve depolamanızı sağlayan servistir.

    Renk Desteği (Display Color): Ekranın toplamda desteklediği renk sayısını tanımlamak için kullanılır. Bu sayı ne kadar yüksekse, o kadar doğala ve gerçeğe yakın renkler elde edilmektedir. 16.7 milyon renk (24 bit) artık ekranlarda standart olarak kabul edilen renk adedidir.

    Yönü Değiştirilebilir Kapı: Bu kullanışlı özellik, makinelerinizi evinizin en uygun yerine kurmanıza imkan verir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü