Eğitim Sitesi

Hava Kirliliği Nedir? Hava Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hava Kirliliği:

İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Kirliliği:

Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Ekolojik Ayak İzi: 1. Mevcut teknoloji ve kaynak yönetimiyle bir bireyin, topluluğun ya da faaliyetin tükettiği kaynakları üretmek ve ortaya çıkardığı atığı bertaraf etmek için gereken biyolojik olarak verimli toprak ve su alanıdır. 2. Dünyanın insan taşıma kapasitesini tahmin etmek için kullanılan çok yönlü sınırlama yöntemi. 3. İnsanların biyolojik ihtiyaçları için kullandığı yenilenebilir kaynakları sağlayabilmek için gereken verimli toprak ve su alanına ekolojik ayak izi denir. Ekolojik ayak izi, bireyler ya da toplumlar için hesaplanabilir.

    Otofaji: Hücre içinde işlevini yitirmiş organellerin yok edilmesinde lizozom görevlidir. Hücre içindeki işlevi bitmiş organellerin sindirmesi olayına otofaji denir.

    Fosfoprotein: Protein sentezlendikten o proteine proteinkinazlarla fosfor eklenmiş hali.

    Myelin: Merkezi sinir siteminde ve bazı periferal sinirlerde ki sinir hücrelerinin aksonları etrafında bir kılıf oluşturan yağlı madde.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü