Eğitim Sitesi

Harici Sürücü Nedir? Harici Sürücü Hakkında Kısaca Bilgi

Harici Sürücü Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Harici Sürücü:

Dijital verileri diskten okuyan (oynatan) ve diske yazan harici optik sürücüler. Bunlar taşınabilen, bir kabloyla PC'nize kolayca bağlanabilen ve PC'nizin içine yerleştirilen dahili sürücülerin aksine güç kaynağı gerektirmeyen ürünlerdir.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    Elde Yıkama Programı: Elde yıkama, özellikle "sadece elde yıkanan" olarak sınıflandırılan kumaşlar için oluşturulmuş hassas bir yıkama programıdır.

    Jet Soğutma: Daha hızlı dondurma işlemi için dondurucu bölmelerinden birine doğrudan soğuk hava pompalanır. Bu süreç, nemi ve besinleri yiyeceklerin içinde hapseder ve bu sayede yiyeceklerin tazeliklerini daha uzun süre korumalarını sağlar.

    High-Definition Multimedia Interface (HDMI): Yüksek Çözünürlüklü Multimedya Ara yüzü. HDMI, yüksek çözünürlüklü video ve aynı zamanda ses bilgilerini taşımak için kullanılır. Saniyede 2.2 Gb (5 Gb’ye kadar da çıkabilir) bilgiyi ve 30 Hz’de 1920x1080p çözünürlüğe kadar destek veren HDMI bağlantı, HD çağının standart bağlantı tipi haline geldi. Sekiz kanala ve 192Khz’e kadar sesi de destekleyen HDMI sayesinde, dijital ses ve video için ayrı kabloları kullanma gereksinimi de ortadan kalkar.

    GPRS (General Packet Radio Service): Genel Paket Radyo Servisi. 2.5G'nin temelini oluşturan teknoloji. GSM bazlı olan bu servis yüksek hızlı veri iletimine imkan verir. Ayırt edici özelliği paket bazlı bir metot kullanmasıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü