Eğitim Sitesi

Erkam Nedir? Erkam Hakkında Kısaca Bilgi

Erkam Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Erkam:

Müslümanların hicretten önce evinde toplandıkları kişi,(Dârul Erkam)

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Aforoz: Hıristiyanlıkta kilise tarafından verilen “cemaatten kovulma” cezası. Aforoz edilen kişi cemaatten uzaklaştırılır. Kilise birliğinden çıkartılır. Hristiyanlığın ilk dönemlerinden beri uygulanan bu ceza; dinden ayrılanlara, büyük günah işleyenlere, kilisenin dogmalarına karşı gelenlere ve bilim adamlarına verilmiştir. Orta Çağ’da bu ceza kilise yöneticileri tarafından, devleti idare edenlere bir baskı aracı olarak kullanılmıştır.

    Mes'a: Hac veya umre yapan kimselerin, Safa ile Merve arasında, sa'y ettikleri yere verilen isimdir.

    Kelime-i Tevhid: "Lâ ilâhe illallâh muhammedün rasûlullâh - Allahtan başka ilah yoktur, Muhammed (sav) onun peygamberidir " anlamındaki söz.

    Mushaf: 1. Kur'an-ı Kerim'in iki kapak arasına alınmış hâline verilen ad. Kuran-ı Kerim'in diğer adlarından birisi. 2. Sözlükte iki kapak arasında toplanmış sayfalar demektir. Terim olarak kitap haline getirilmiş olan Kur'anın özel adıdır. Kur'an-ı Kerim; Hz. Ebu Bekir zamanında Zeyd bin Sabit başkanlığında oluşturulan komisyon tarafından kitap haline getirilmiştir. Kur'an-ı Kerim'in kitap haline getirilen ilk nüshasına Mushaf denir

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü