Eğitim Sitesi

Elektron Nedir? Elektron Hakkında Kısaca Bilgi

Elektron Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Elektron:

Atomun yapısında bulunan negatif yüklü parçacık.

 

Fizik Terimi Olarak Elektron:

1-Atomun temel parçacığı, bir leptondur.

2-Atomun yapısında bulunan ve negatif(-) yük taşıyan parçacık.

 

Kimya Terimi Olarak Elektron:

Çekirdeğin etrafındaki ihtimali orbitallerde hareket ettiğine inanılan 1/1840 akb'lik bir kütleye sahip negatif (-) yüklü parçacıktır.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Elektron:

Eski Yunanistan'da altın gümüş karışımı sikkelere verilen ad.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Elektron:

Atomların enerji katmanlarında bulunan negatif yüke sahip temel parçacık.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Rejenerasyonla Üreme: Canlılarda, çeşitli nedenlerle yaralanan ya da kopan vücut parçalarının yenilenerek yerine konulmasına rejenerasyon (yenilenme) denir. Kopan parçanın rejenerasyonla kendini yenilemesi bazı canlılarda yeni birey oluşumu ile sonuçlanır. Bu olaya rejenerasyonla üreme denir. Süngerlerde, yassı solucanlarda, bazı denizyıldızı türlerinde ve halkalı solucanlarda rejenerasyonla üreme görülür.

    Mikrotübüller: Hücre iskeletini oluşturan üç elemandan biridir. - Tübülin proteinlerinden oluşur. - En kalın olanıdır. - Hücre şeklinin korunmasında, hücrenin hareket etmesinde, organellerin hareketinde ve hücre bölünmesi sırasında kromozomların hareketinde görevlidir.

    Sölenterler: Sinir sistemi hariç gelişmiş organ ve sistemleri bulunmaz. İlk sinir sisteminin görüldüğü gruptur. Eşeyli ve eşeysiz üreyebilir. Bu grupta denizanası, hidra, mercan gibi türler bulunur. Bazı türleri (mercanlar) dış iskelete sahiptir. Denizanaları yüzücüdür. Hidralar ise denizlerde diplere bağlı olarak yaşar. Denizanası ve hidra vücutlarından çıkan uzantılar ile avlarını yakalayıp felç ederek vücut boşluğuna çeker ve sindirmeye başlar. Kısmen sindirilmiş besinleri hücreler içine alır ve sindirim hücre içinde tamamlanır.

    Elektroforesis: DNA parçacılkları ya da proteinler gibi iri molekülleri, benzeri moleküllerle birarada bulunduğu karışımlarından ayrıştırmakta kullanılan bir yöntem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü