Eğitim Sitesi

Ehl-i Sünnet Nedir? Ehl-i Sünnet Hakkında Kısaca Bilgi

Ehl-i Sünnet Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ehl-i Sünnet:

Muhammed aleyhisselâmın sözlerini hiç degisdirmeden inanan müslimânlara (Ehl-i sünnet) olan hakîkî müslimân denir.

 

Tarih Terimi Olarak Ehl-İ Sünnet:

Müslümanlar arasında, Hz. Muhammet'in sözlerine ve davranışlarına uymayı ilke edinmiş kişilerdir.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Abâdile: Abdullahlar. Peygamber efendimizin Eshâb-ı kirâmı (arkadaşları) arasında fıkıh ve hadîs-i şerîf ilimlerinde şöhret bulmuş Abdullah adını taşıyan sahâbîler. Abâdile, Abdullah kelimesinin çokluk şeklidir. Peygamber efendimizin Eshâb-ı kirâmı arasında A bdullah isimli üç yüz kadar sahâbi bulunmaktaydı. Fakat bunların içinde; Abdullah bin Ömer, Abdullah bin Abbâs, Abdullah bin Zübeyr, Abdullah bin Amr bin Âs radıyallahü anhüm, ilimdeki yükseklikleri sebebiyle Abâdile ünvânı ile tanındılar.

    Gusül: Bedenin bütününün özel bir şekilde kurbet (=Allah'a yaklaşma) kastı ile yıkanması. Buna boy abdesti ve "taharet-i kübra" (=büyük temizlik) da denir. Böyle bir temizliği gerektiren hâl, cünüplüktür. Ayrıca kadınların hayız ve nifas kanlarının sona ermesi ve diğer bir takım durumlardır. Ağızı, burnun içini ve bütün bedeni yıkamaktır.

    Asrı Saadet (Asrısaadet): Hz. Muhammed’in peygamberlik görevini yaptığı ve varlığıyla şereflendirdiği devir. Kur’an-ı Kerim’in indiği, bütün insanlığa rahmet ve örnek olarak gönderilen Hz. Peygamber’in yaşadığı, sahabelerini eğitip yetiştirdiği, insanları İslam dinine davet ettiği ve İslam’ın en güzel biçimde yaşandığı zaman.

    Avret: 1. Gizlenmesi gerekli olan ayıp şey; kadın ve erkeğin cinsel organı. 2. Edep yeri. İnsan bedeninde gösterilmesi ve görülmesi haram olan yerler.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü