Eğitim Sitesi

Dünyanın Yedi Harikası Nedir? Dünyanın Yedi Harikası Hakkında Kısaca Bilgi

Dünyanın Yedi Harikası Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Dünyanın Yedi Harikası:

Güzelliği ve görkemiyle insanlarda hayranlık uyandıran İlkçağ yapıtlarıdır.
1. Rodos Heykeli,
2. Babil'in Asma Bahçeleri,
3. Zeus Heykeli,
4. Mısır Piramitleri,
5. Kral Mozolos'un Mezarı,
6. Artemis(Diana) Tapınağı,
7. İskenderiye Feneri.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Batılıcılık: İkinci Meşrutiyetin ilanından sonra ortaya çıkan, Osmanlı Devleti'nin Batılı devletlerle bütünleşmesi gerektiğini savunan düşüncedir.Bu düşünceyi savunanların bir kısmı Batı'nın tüm değerlerini almamız gerektiğini, bir kısmı da yalnızca teknolojisini almamız gerektiğini savunmuşlardır.

    Millet: Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

    Tigin: 1. Göktürkler'de Hakan oğullarına verilen unvan. Prens. 2. İslamiyet öncesi Türk devletlerinde Kağan'ın erkek çocuğuna “Tigin” adı verilmektedir.

    Oportünizm: Güç durumlar karşısında, davranışlarını ahlak ilkelerine ya da düzenli bir düşünceye göre değil, kişisel çıkarlarına en uygun düşecek biçimde ayarlayan tutum.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü