Eğitim Sitesi

Düğüm Nedir? Düğüm Hakkında Kısaca Bilgi

Düğüm Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Düğüm:

Bir oyunda gerilim arttığı, işlerin karıştığı, çapraştığı yer.Düğüm öğesi, çatışmalardan,çevrilen dolaplardan,bir takım gözlerden elde edildiği gibi, kişilerin karakter özellikleriyle de yaratılabir.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Düğüm:

Bilgisayar ağına bağlı, ve adresi verilerek erişilebilen cihaza verilen isim. anasistem (host), yöneltici (router).

 

Denizcilik Terimi Olarak Düğüm:

Halat kendi bedeni üzerine kros yapılır. Çımalardan bir tanesi bu krosun içerisinden geçirilip sıkıştırılması işlemidir. Bağlama çeşitleri:
1-Kazık Bağı 2-Çifte Kazık Bağı 3-Foralı Kazık Bağı 4-Sancak Bağı 5-Yoma Bağı 6-Camadan Bağı 7-Kropi Bağı 8-Anele Bağı 9-İzbarço Bağı 10-Belde İzbarço Bağı 11-Barbarişka Bağı

 

Sanat Terimi Olarak Düğüm:

Halının her ilmik birimine verilen ad.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Eğitsel Oyun: (O.O.) Egitimi amaç edinen oyun biçimi.

    Anlamsızlık Tiyatrosu: İnsanın doğaya ve yaşama olan giderek artan uyumsuzluğunu, doğadan kopmuşluğunu ve yabancılaşmasını bir insanlık durumuymuş gibi kabul eden, bunun içinde alışa gelinmiş mantıksal gelişimi bozarak, öznelci idealizmin bir sonucu olarak değer tanımazlığa eğilimli,ikinci dünya savaşı sonrasında, özellikte Fransa'da yaygınlaşan tiyatro anlayışı.

    Dramatik Tiyatro: 1-Konuşmanın, hareketlere desteklendiği tiyatro. 2-Epik Tiyatro'nun çıkışından sonra, estetik nitelikleri ve yanılsamacı yanı gözönüne alınarak duygusal boşalım sağlayışından dolayı "Aristolesçi Tiyatro" olarakta alınmıştır.

    İçbükey Mercek: Iraksak(uzaklaştırıcı) mercek; bakılan birşey olduğundan küçük görünür.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü